Paris Travel Book. Veckans tips är modevärldens darling Jacquemus restaurangsamarbete med trendiga Caviar Kaspia i nya Galeries Lafayette Champs-Élysées. Gillar du nya restauranger, spännande koncept och "hotshot"-ställen så är detta något för dig. Inspiration bakom restaurangen har han hämtat från sin egen bakgrund i Marseille (vilket genomsyrar allt han gör även i mode) och från en artist vid namn Valentine Schlegel samt arkitekt Jacques Couelles hus som han älskar. Simon Porte Jacquemus ville skapa en plats som var hans egen restaurangdröm. Maten har inspiration från det mediteranska köket i en kombination av skaldjur, pasta och spännande grönsaker. En detalj värd att nämna är den handmålade dekorationen på varje tallrik som föreställer alla rätter som erbjuds på menyn. Love it. Restaurant Oursin Galeries Lafayette 60 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris Another Paris tip for you to write down: Jacquemus collaboration with Caviar Kaspia at Galeries Lafayette, in the name of restaurant Oursin. A different and sophisticated place to visit if you like mediterranean food, interesting interior and a creative koncept.