<p style="text-align: center;"> <em>A pre-damaged Chanel... </em></p> <p style="text-align: center;"><strong>Kan vi prata lite om service i Paris? </strong>Igår var jag och Carro på en av mina favoritställen i Paris. Chefen på stället är jag lite bekant med och han ser alltid till att man blir trevligt välkomnad, men resten av personalen - ja, det går för mig under termen "fransk-service". Vi sitter vid baren likt ovan och dricker ett glas rött vin innan vi ska sätta oss vid bordet. Det är som vanligt trångt för att få plats att sitta vid baren samtidigt som man ska hålla kappan i handen och ställa väskan någonstans (utan att den ska bli snodd!). Jag har med mig min finaste väska: en tweed Chanel och vill därför inte ställa den på golvet, så den får stå på baren bestämmer jag. Helt plötsligt råkar bartendern slå ut mitt vinglas på bardisken och skvätter rödvin på väskan. Det är inte sant tänker jag... omöjliga rödvinsfläckar på en en svindyr icke ersättningsbar väska. Sånt händer såklart, men vad gör han? Ber inte om ursäkt, räcker mig inte papper, torkar enbart upp på bardisken och serverar mig inte nytt vin. Glaset står tomt framför mig även 20 minuter senare. Med lite salt och tonic på fläckarna (som chefen arrangerat med!) så sätter vi oss ändå vid bordet för att äta middag. Under de kommande 5-20 minuterna efter dyker fyra andra par upp bredvid oss. Efter att ha bett om att få en meny på bordet och hunnit ha konversation efter konversation så inser vi att det 25 minuter senare inte ligger någon meny på vårt bord (eller nytt vin för den delen) men de par som kommit sist efter oss har redan ätit upp sin förrätt. Vad kyparen svarade på min fråga?<em> J'Arrive, J'Arrive! </em>Den franska servicens favoritord, med andra ord betyder det: Jag kommer när det passar mig. <strong>Paris service? nej tack. </strong></p> <p style="text-align: center;"><em>A personal thought about the service in Paris, make it a google translate. </em></p>